Руското министерство на отбраната съобщи във вторник, че два от неговите стратегически

...
Руското министерство на отбраната съобщи във вторник, че два от неговите стратегически
Коментари Харесай

Русия праща стратегически бомбардировачи над Тихия океан, Берингово и Охотско море

Руското министерство на отбраната съобщи във вторник, че два от неговите стратегически бомбардировачи Ту-95МС са направили полет над Тихия океан, Берингово и Охотско море, траял повече от 12 часа, оповестява " Ройтерс ".

Полетът на самолетите, способни да носят нуклеарни оръжия, пристигна в миг на високо напрежение във войната на Русия с Украйна и нейната борба със Запада, след като НАТО и Съединените щати обявиха, че чакат Русия да тества нуклеарните си сили.

Самолетите са ескортирани от изтребители МиГ-31 и презаредени във въздуха, споделиха от министерството и разказват задачата като " плануван полет над неутрални води ", в сходство с интернационалните правила за въздушно пространство.

Министерството не прецизира маршрута, но траекторията на полета над Охотско и Берингово море би минавала покрай Япония и Съединените щати.

НАТО организира учения за нуклеарна подготвеност тази седмица и съобщи, че очаква Русия скоро да организира свои лични нуклеарни учения. Кремъл съобщи по-рано във вторник, че няма информация за това.

Американски чиновници обявиха, че очакват съветските учения да включват тестово изстрелване на балистични ракети.

Президентът Владимир Путин предизвести на 21 септември, че е подготвен да отбрани " териториалната целокупност " на Русия по всевъзможен начин, включително ядрени оръжия, в случай че е належащо.

Следващата седмица той разгласи, че Русия анексира четири украински региона - деяние, наказано като нелегално от Общото заседание на Организация на обединените нации - и ги взема под своя нуклеарен чадър.

Западните публични лица са загрижени за времето на съветските учения, само че показаха убеденост в способността си да схванат разликата сред съветско обучение и всеки ход на Путин, с който да извърши заканите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР